Prirodni dezodorans

Antiperspiranti vs. prirodni neutralizatori neugodnih mirisa

Živimo u potrošačkom društvu, a higijenske potrepštine su u današnje vrijeme nešto bez čega se ne može i svakodnevno se na te stvari troši najveći dio novca u kućanstvima. Industrija to jako dobro zna i koristi sva moguća sredstva da nas „nagovori“ da kupimo baš „taj proizvod“.

Pa tako, između ostalog, kad gledamo reklame koje vrište kako ostati svjež, kako se ne oznojiti, 24 sata, 48 sati itd., s razumne točke gledišta čovjek prvo pomisli: a tko se u 48 sati bar jednom ne okupa? Što će nam proizvod koji sprečava znojenje 48 sati?

Opće je poznato da je znojenje normalna fiziološka pojava. Znojenjem izbacujemo većinu štetnih tvari iz organizma i tako se on čisti. Znojenjem se u velikim vrućinama tijelo rashlađuje i štiti organizam od pregrijavanja. Upravo zato što znojem iz tijela izlaze štetne tvari, znoj ima neugodan miris te se pogoršava u kombinaciji s bakterijama koje se nalaze na površini kože, pogotovo ispod pazuha gdje je znojenje najjače… Miris znoja najviše ovisi o našim prehrambenim i drugim životnim navikama, o funkcioniranju našeg organizma te se zbog nekih problema u organizmu može i pojačati što nam je jedno od prvih upozorenja da u organizmu nešto nije u redu.

Zbog svega navedenog, čovjek se mora znojiti i ne zaustavljati znojenje raznim preparatima koji to sprečavaju jer zbog toga sve štetne tvari ostanu u organizmu te se manifestiraju u obliku raznih alergija, čvorića i grudica ispod pazuha, na prsima i sl.

Upravo je nastanak raka dojke usko povezan s korištenjem štetnih kozmetičkih proizvoda koji sadrže parabene (metil-paraben, etil-paraben, propil-paraben, butil-paraben, izobutil-paraben i E216), štetne metale (aluminij, bakar, antimon, olovo, arsenit, živu, barij, nikl, kadmij, selenit, krom, kositar, kobalt i vanadat) i mnoge druge. Ove se kemikalije obično koriste u dezodoransima i antiperspirantima, losionima i kremama za sunčanje, šamponima i regeneratorima, kozmetici i šminci, gelovima za brijanje, farmaceutskim lijekovima, pastama za zube i prehrambenim aditivima.

Dezodoransi i antiperspiranti su neki od primarnih izvora parabena. Važno je prepoznati da, bez obzira na to što nanosite na vašu kožu, može biti apsorbirano u vaše tijelo i potencijalno uzrokovati ozbiljnu štetu tijekom vremena, i postoje brojna istraživanja koja to i pokazuju.

Kad je u pitanju nazočnost aluminija u antiperspirant-formulama, istraživanja su pokazala da primarni oblik aluminija, aluminijev klorid, koji se koristi u kozmetici, ima sposobnost mijenjanja stanica raka tako da pretvara zdrave stanice u kancerogene.

Zato za sebe treba birati samo potpuno prirodne proizvode, dezodoranse koji djeluju antibakterijski i neutraliziraju neugodne mirise, a ne sprečavaju znojenje i ne sadrže konzervanse, parabene i štetne metale poput aluminija.

Kuća magične trave ima u svojoj paleti proizvoda dvije vrste prirodnog dezodoransa u stiku. Melisin prirodni dezodorans na bazi pčelinjeg voska, sode bikarbone, kukuruznog škroba i eteričnih ulja, potpuno je prirodan, garantirano bez aluminija i djeluje antibakterijski. Njegovo djelovanje protiv neugodnih mirisa može trajati do 8 sati, a nakon toga najbolje je upotrijebiti blagi sapun i vodu, te ga nanijeti ponovo.

Za populaciju koja ne koristi sirovine životinjskog podrijetla, Melisin prirodni dezodorans postoji i u veganskoj verziji, na bazi biljnog umjesto pčelinjeg voska, također sode bikarbone i eteričnih ulja koja djeluju na neugodne mirise tako da ih neutraliziraju. Veganski deostik se preporuča i osobama koje se jače znoje jer zbog eteričnog ulja kadulje ima jače djelovanje.

Prirodni Melisini dezodoransi pokazali su se odličnima i kod školske djece koja se bave raznim sportovima te se jače znoje, i kod djevojčica, i kod dječaka.

Dezodoransi su bez konzervansa i parabena i sadrže ekološka eterična ulja te njihovim korištenjem nećete u svoj organizam unositi još više štetnih tvari, nego čistu prirodu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *