About us

About us

O nama

Kuća Magične Trave je pionir na području organske kozmetike u hrvatskoj, a razvila se iz prvobitne ideje o uzgoju ljekovite biljke matičnjaka.

Već prvim urodom uvidjeli smo potrebu za finalizacijom proizvoda od ove i drugih ljekovitih biljaka, te za proširivanjem djelatnosti na vlastito sušenje.

Prvi gotovi proizvod bio je čaj matičnjaka (meliasa officinalis) čija svojstva imaju spazmolitski učinak, posebno kod raznih neuroza (želučano – probavnog trakta, neuroza srca, nervne smetnje uspavljivanja). Također se primjenjuje u fitobalneologiji – matičnjakove kupelji. Daljnjim izučavanjem svojstava matičnjaka shvatili smo da je matičnjak biljka koja se koristi ne samo kao čaj, već uvelike i u gastronomiji, kozmetici i welnessu. Vođeni tom misli osmislili smo i cijelu paletu naših proizvoda.

Proizvode iz vlastite proizvodnje koji su 100% prirodno uzgojeni i prerađeni (EKO certifikat), pretvoriti u prepoznatljiv autohtoni suvenir, te biti prisutni u svim prodavaonicama domaćih hrvatskih proizvoda, suvenirnicama, svim značajnijim turističkim destinacijama, spa hotelima, welness centrima i sl.

“Kuća magične trave” je prva paleta proizvoda u Hrvatskoj koja je dobila ove oznake: EKO kozmetika, 100% prirodna kozmetika sa ekološkim sastojcima i prirodna kozmetika sa ekološkim sastojcima za naše proizvode!

 

Naša uvjerenja i vizija

  • u svim našim proizvodima upotrebljavamo prirodne, ekološki uzgojene i prerađene sastojke autohtonih biljnih vrsta s područja Hrvatske
  • trudimo se da većina ambalaže naših proizvoda bude od prirodnih materijala i da se može reciklirati
  • vizija nam je da svi naši proizvodi budu u skladu sa načelima ekološke i organske kozmetike te ekološke, organske i veganske prehrane
  • naši proizvodi nisu testirani na životinjama već na obitelji i prijateljima koji dragovoljno uživaju u blagodatima prirode i ljubavi usađenoj u svaki naš novi proizvod