O uljima…

O uljima…

Kroz godine postojanja naše palete organske kozmetike, iz naše je manufakture izašlo više o 50-tak proizvoda. Neki su nastali slučajno, neki namjerno, neki kao “nus produkt” nekog drugog proizvoda, neke više ni ne proizvodimo, ali većina je nastala kao rezultat želje i potreba naših kupaca.

Budući da nam je kupac uvijek na prvom mjestu,  a njegovo zadovoljstvo naša najveća reklama i najveći izazov, cilj nam je da ono ostane uvijek na najvišoj razini. Osluškujući vaše želje i potrebe započeli smo s izradom formulacije ulja za čišćenje šminke te Vam sada donosimo nekoliko bitnih informacija koje svaka žena koja voli svoju kožu treba uvijek imati u mislima.

Među raznim kozmetičkim proizvodima za lice, u zadnje vrijeme sve je veća potražnja za uljima, što za čišćenje kože, što za svakodnevnu njegu svih tipova kože.

Zašto je to tako?

Trend konzumacije i upotrebe prirodnih i ekoloških proizvoda iznjedrio je baš te najjednostavnije kozmetičke pripravke kao najbolje. Prije svega, znamo da se ulja vežu na masni dio tj. ulja na našo koži te ulje topi ulje i tako najlakše i najtemeljitije čisti sve i najmanje nečistoće. Upotrebom ulja izbjegavamo iritaciju očiju, pečenje kože i isušivanje, kao što se to može desiti kod upotrebe drugih konvencionalnih i kemijskih pripravaka za čišćenje.
Kod upotrebe ulja izbjegavamo kompleksne spojeve sa vodom koji zahtijevaju upotrebu parabena i konzervansa, pa ste tako sigurni da ste na kožu nanijeli ono najkvalitetnije, naravno, ukoliko koristimo čista ulja, od organski uzgojenih biljaka, prešana hladnim postupkom, sigurni smo da smo, uz čistoću, kožu i nahranili svim korisnim spojevima koje takva ulja posjeduju.
Naravno, svako ulje ima sebi svojstvene aktivne tvari koje određuju način upotrebe i korištenja pojedinog ulja. Tako npr. bučino ulje možemo oralno konzumirati, koristiti za tretmane za omekšavanje kože, ali i za problematičnu kožu. Bademovo ulje uvijek možemo koristiti za umirujuću masažu ako mu dodamo koju kap eteričnog ulja lavande. Maslinovo ulje dobro je miješati sa manje masnim uljima jer ostaje na površini kože i upija se vrlo sporo.
Ulje sjemenki grožđa prepuno je E vitamina i popravlja štetu na koži nastale od sunca, godina i sl…
Ricinus je najbolji izbor kod tretmana kose, obrva i trepavica, dok je lješnjakovo ulje brzo upijajuće ulje koje će obnoviti vrhove i nahraniti suhu dehidriranu kožu.
Ulje kokosa jedno je od rijetkih ulja koje je u krutom stanju do 25 stupnjeva celzijusa, može se koristiti za sve što možete zamisliti, to je univerzalno ulje na kojem možete kuhati, mazati njime kosu ili vlasište, čistiti šminku ili jednostavno mazati lice te suhe ruke i pete.

Mogli bi nabrajati desetke različitih ulja i njihovu upotrebu, ali to nam nije cilj. Budite sigurni da ćemo za vas izabrati idealnu kombinaciju ulja i aktivnih sastojka za njegu i čišćenje šminke, ali o tome sljedeći put…