Priprema kose za ljeto

Priprema kose za ljeto

Dolazi nam ljeto i kao što pripremamo tijelo za izlaganje na plaži i tretiramo, primjerice, celulit, jednako tako bismo trebali pripremiti i kosu. S obzirom na to da je kosa podložna oštećenjima od sunca, vjetra i morske vode, valja je propisno pripremiti.

Prije odlaska na ljetovanje, odnosno općenito prije ljeta, bilo bi dobro kosu malo skratiti. Ispucali vrhovi neka idu pod škare jer u protivnom će se tako oštećena kosa još više oštetiti, pa ćemo nakon povratka s mora kosu trebati ošišati nešto više nego bismo željeli. Posjetite frizera, odrežite ispucale vrhove, a potom krenite s nanošenjem specijalnih tretmana za njegu kose.

Ulje za kosu

Općenito bi svaki tjedan bilo dobro nanositi ulje za njegu i jačanje kose, a pred ljeto se to još više preporučuje. Kuća magične trave u svojem asortimanu ima odličan proizvod – Ulje za kosu – to je višenamjenska formulacija obogaćena vitaminima B i E, za njegu i potpunu obnovu kose od korijena do vrhova te regeneraciju vlasišta. Ulje za kosu dobro je nanijeti zagrijano, umasira se u suho tjeme, te na vrhove i potom ostavi stajati barem pola sata (glavu umotajte ručnikom). Potom dobro isperite šamponom.

Osobe koje imaju obojanu kosu trebale bi više pažnje posvetiti pripremi kose za ljeto jer je obojena kosa osjetljivija na oštećenja. Svakodnevna njega kose neka bude blaga i neka čisti nježno ali djelotvorno. Melissin tekući šampon za suhu i obojanu kosu najbolje je rješenje za svakodnevnu njegu tijekom cijele godine. Prirodni šamponi za kosu čiste bez da isušuju tjeme. Agresivna sredstva mogu potaknuti perut, ali prirodna sredstva pažljivo kombinirana peru kosu i tjeme njegujući ih. Kuća magične trave, uz klasične tekuće šampone, izrađuje i vrlo popularne krute šampone.

Ako ne koristite regenerator, pred ljeto i tijekom ljeta biste ga svakako trebali uvrstiti u rutinu njege kose. Osim što olakšava češljanje, regenerator štiti od lomljenja te doprinosi sjaju i volumenu. Kosu je dobro sušiti na zraku te izbjegavati umjetna sredstva poput sprejeva i lakova, posebice ako sadrže alkohol.


Prije izlaska na plažu ili sunčanje treba na vrhove nanijeti malo ulja za kosu, a preporučljivo je i da se i krema za sunčanje nanese kako na lice, tako i na kosu. Nakon što ste namazali tijelo kremom za sunčanje, masne ruke jednostavno obrišite o vrhove kose…

Naravno, kosu se njeguje i „iznutra“, stoga bi namirnice bogate B-vitaminom i omega-3 masnim kiselinama trebale biti svaki dan na meniju. Žitarice, orašasti plodovi i maslinovo ulje dobar su izvor hranjivih tvari za jačanje kose (a i kože).

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.