Prirodna krema za sunčanje

Prirodna krema za sunčanje

Stižu nam topliji dani, a samim time i jača želja za dužim boravkom na suncu i postizanjem preplanulog tena. Prirodne kreme za sunčanje najbolji su odabir za zaštitu kože od UV zračenja. Stoga smo pripremili za vas najnoviji proizvod za sunčanje bez kojeg ne možemo zamisliti ljeto.

Svi znamo da prekomjerno izlaganje direktnoj sunčanoj svjetlosti i toplini ljeti kada je ona najjača – u vrijeme između 11 i 17 h – može uzrokovati ozbiljna oštećenja kože koja mogu biti trajna i čak opasna po život ako se to čini često i u dužem vremenskom periodu. Štetne UV zrake mogu uzrokovati trajna oštećenja kože koja na kraju mogu rezultirati čak i malignim oboljenjima tog našeg najvećeg organa.

Daleko do toga da sunčanje nije zdravo ili da je nepotrebno. Sunce je najveći izvor D-vitamina koji je neophodan za ljudska bića, za njihovo zdravlje, život i normalno funkcioniranje. Manjak D-vitamina može biti štetniji čak i od opeklina uzrokovanih prekomjernim sunčanjem i zbog toga je dobro boraviti na suncu, dobro je sunčati se, ali je vrlo važno da naša koža bude zaštićena prirodnim sredstvima za zaštitu od UV zraka i s odgovarajućim SPF faktorom.

Preplavljeni smo različitim konvencionalnim proizvodima za zaštitu od sunca, s raznim SPF faktorima čak do 80. SPF faktor označava koliko dugo možemo izlagati kožu suncu bez da se u međuvremenu okupamo ili ponovo nanosimo sredstvo zaštite. Proizvodi za zaštitu od sunca mogu biti kemijskog ili mineralnog podrijetla. Kemijska sredstva za zaštitu od sunca ulaze direktno u krvotok i remete rad endokrinog sustava, vrlo su toksična i u sebi sadrže kancerogene tvari. Takvih proizvoda je na tržištu čak 84 %, što je dokazala jedna nezavisna agencija iz SAD-a. Pretjeranim mazanjem takvim kremama blokira se prirodno stvaranje D-vitamina u organizmu i organizam slabi.

Za očuvanje zdravlja kože vrlo je bitan i beta-karoten sadržan u mrkvi, pospješuje i ubrzava tamnjenje, dobijanje ljepše brončane boje i štiti kožu. Također, E-vitamin je vrlo važan i za vrijeme i poslije sunčanja jer djeluje protiv oštećenja kože i pomaže u njihovu oporavku.

U prirodi postoji i velik izbor biljaka koje posjeduju zaštitni faktor, pa tako je već svima poznato da maslinovo ulje koje je najrasprostranjenije u prehrani i kozmetici ima veoma niski zaštitni faktor, otprilike 2, karite maslac ima prirodni faktor 4, ulje lješnjaka ima faktor od 15 do 20, ulje čileanske masline također itd. Upravo na bazi prirodnih ulja i maslaca s prirodnim zaštitnim faktorom potrebno je birati kreme za zaštitu od sunca.

Prirodna krema za sunčanje Kuće magične trave sadrži u sebi najkvalitetnija ulja, maslace i mineralne tvari koje su potrebne za zaštitu kože od sunca. Macerat mrkve u maslinovu ulju – prirodni beta-karoten, E-vitamin koji štiti kožu od oštećenja i popravlja već nastalu štetu, organsko hladno prešano ulje lješnjaka i karite maslac u kombinaciji s cinkovim oksidom – netoksičnim mineralom koji stvara mehaničku zaštitu od sunca, tj. ne šteti krvotoku, već djeluje po principu zrcala i odbija štetno UV zračenje od naše kože, a također ima i svojstvo apsorbiranja UV zraka te antigljivično i antiseptičko djelovanje.

Uživajte na suncu jer vam je D-vitamin prijeko potreban, odaberite doba dana kada sunce nije najjače i tu i tamo preskočite mazanje kremom kako biste potakli organizam da sam stvara D-vitamin.

Nakon sunčanja, nanesite Losion za poslije sunčanja Kuće magične trave koje će vašu kožu nahraniti bogatim uljima sjemenki badema, lješnjaka i marelice te rashladiti hidrolatom mente i oduševiti mirisom čokolade i lavande…

Kremu za sunčanje i ostale proizvode za ljetnu njegu tijela možete nabaviti direktno od nas tj. naručiti putem našeg web shopa

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.