Serumi

Serumi

Koža, kao naš najveći organ na tijelu, svakodnevno je podložna raznim izazovima. Koža piše našu životnu priču i pokazuje sve naše snage i slabosti. Na koži se vidi kako se hranimo, koliko brzo starimo, količina stresa i sve ostalo.
Pogotovo koža lica, koja je najviše izložena svim vanjskim utjecajima, kako vremenskim tako i onim našim unutarnjim stanjima koja se na njoj odražavaju te kao takava zahtijeva posebnu i prirodnu njegu.

Da bi njega kože bila kompletna, potrebno je koristiti nekoliko različitih kozmetičkih proizvoda, preporučujem, prirodnih, po mogućnosti ekoloških i od istog proizvođača.
Za njegu kože lica, bila ona stara, mlada, problematična, dehidrirana, masna ili suha, osim kreme za lice (koja bi trebala biti posebno za noć i posebno za dan) potrebna je koncentrirana njega koja je usmjerena na tip kože i na njenu dob te problematiku. Upravo za to se koriste SERUMI.

Serumi sadrže visoku koncentraciju aktivnih tvari koje vašoj koži u kratkom vremenu vraćaju elastičnost, sjaj, smanjuju bore, akne i ostale vidljive probleme, ovisno o tipu kože. Najpoznatiji i najrašireniji su uljni serumi koji mogu biti raznih vrsta i na bazi različitih ulja, vitamina i hijalurona i drugih aktivnih sastojaka. U Kući magične trave, prednost dajemo isključivo prirodnim i ekološkim sastojcima, izbjegavamo sintetičke mirise i općenito sintetski proizvedene sirovine, te smo vođeni tom mišlju osmislili formulaciju uljnih seruma za masnu i osjetljivu kožu, te suhu i zrelu kožu.

 

Naš serum za masnu kožu sastoji se od visoko kvalitetnih, brzo upijajućih ekoloških biljnih ulja i to, ulja sjemenki grožđa koje je najjači izvor E vitamina u prirodi, popravlja nepravilnosti na koži i djeluje protiv starenja, zatim hladno prešanog ulja jezgre lješnjaka, koje se vrlo brzo upija u kožu, djeluje blagotvorno na problematičnu masnu kožu. Tu su prisutne kombinacije vitamina A, B i E, gel aloe vere te sqalan i prirodna alternativa retinolu – bakuchiol.

Serum za suhu kožu sadrži kombinaciju anti age biljnih uljnih ekstrakata (smilje, grožđe, marelica), kompleks vitamina, retinol i sqalan, sa ekološkim uljem njemačke kamilice, te je posebno namijenjen za dubinsku njegu suhe i zrele kože.

Upotreba seruma:
Svaki serum, da bi on imao svoje pravo i najbolje djelovanje, potrebno je koristiti na očišćenu kožu lica, vrata i dekoltea. Kapaljkom nakapati serum oko područja očiju, obraza, vrata i dekoltea, te između obrva i laganim kružnim pokretima prema van, umasirati u kožu. Nakon seruma, ovisno o tipu kože, na lice se stavlja hidratantna krema.
Serum je najpraktičnije koristiti u jutro prije nanošenja dnevne kreme, nakon kozmetičkih tretmana ili ciljano kada osjetite da je to koži najpotrebnije.

Nakon 14 uzastopnih dana korištenja seruma, tonus kože će biti vidljivo bolji, bore pliće, koža će dobiti prirodni sjaj i elastičnost.