Što je BAKUCHIOL i zašto je toliko popularan u svijetu kozmetike?

Što je BAKUCHIOL i zašto je toliko popularan u svijetu kozmetike?

Neprestani trud i želja za glatkom, sjajnom i lijepom kožom postoji od kad postoji čovjek.
U naprednom društvu formule za bolji i ljepši ten preplavljuju tržište u obliku raznih kozmetičkih proizvoda u kojima je u vrlo velikom postotku zastupljen „retinol“ jedan od spojeva iz grupe vitamina A koji zaglađuje kožu, pomaže protiv bora, akni, iritacije kože i sl.
Kako je u zadnje vrijeme sve više osoba sa preosjetljivom kožom, kod upotrebe retinola postoje ograničenja poput fotoosjetljivosti, isušene kože kod korištenja prevelike količine….   itd. itd.

Zato smo se okrenuli prirodi i možemo reći da je glavni adut u obliku „prirodnog biljnog retinola“ BAKUCHIOL.

Što je Bakuchiol?

Bakuchiol je sastojak izoliran iz sjemena i biljke Psoralea corylifolia, koja se na sanskrtu još naziva Bakuchi, a koristi se stotinama godina u liječenju rana, bržem zacjeljivanju, smanjenju crvenila i smanjenju iritacija kod osipa.


Baš kao kod ‘pravog’ retinoloa Bakuchiol djeluje na bržu izmjenu stanica, ubrzava prirodni proces te potiče proizvodnju nekoliko vrsta kolagena u našoj koži. Time direktno utječe na smanjenje bora, reducira foto oštećenja na licu i učvršćuje kožu.

Za razliku od retinola, bakuchiol nije fotoosjetljiv pa prilikom izlaganja suncu ne izaziva oštećenja kao ni mrlje na koži. Nakon dužeg korištenja dokazano je da smanjuje grubost kože i suhoću. Obzirom da ne uzrokuje iritacije i smanjuje lojne žlijezde, preporučuje se osobama s vrlo osjetljivom te osobama s nečistom kožom.

Čisti 100% Bakuchiol se nalazi na našoj noćnoj  i dnevnoj anti age kremi, kremi sa smiljem, u serumu za suhu i masnu kožu te u kremi za oko očiju.

 

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.