Ulje sjemenki grožđa protiv bora…

Ulje sjemenki grožđa protiv bora…

Ulje sjemenki grožđa neizostavan je sastojak mnogih preparata za anti-age njegu kože. Zahvaljujući svojim antioksidacijskim svojstvima, grožđe može usporiti procese starenja odnosno, hraneći nas i iznutra i izvana, pomaže održati organizam mladim.

U vrijeme našeg djetinjstva, a i danas se taj trend vraća, mnogo je stanovnika sjeverozapadne Hrvatske obrađivalo svoj dio brežuljka uzgajajući slatko bobičasto voće iz kojeg se proizvodilo piće koje nama djeci nikako nije odgovaralo. Danas se rado sjećamo svih berbi i proslava Martinja, koje su bile vrijeme okupljanja cijele šire obitelji i prijatelja. Fešte su trajale do dugo u noć dok je u podrumu bućkao mošt koji se pretvarao u vino, a tzv. trop ili ostatak od prešanja, kožice od bobica, peteljke i koštice bacale su se po goricama umjesto gnojiva za sljedeću godinu.
Upravo te sjemenke koje smo bacali, nesvjesni tada koliko su dragocjene, najkorisniji su dio grožđa. Sjeme kao izvor života u sebe posprema sve najkvalitetnije sastojke kako bi se održalo i odradilo reprodukciju. Sjemenke crnoga grožđa, osim što su prepune antioksidanasa, najbogatiji su izvor E-vitamina. Točnije, sadrže 50 % više od bilo kojeg E-vitamina koji možemo naći u prirodi.
Uz ostale, one sadrže jedan od najjačih biljnih flavonoida – referatrol, koji koži daje mladenački izgled, pridonosi mladolikosti lica i tijela, zadržava elastičnost kože, a o oralnoj primjeni protiv malignih bolesti pisat ćemo nekom drugom prilikom.
Ulje sjemenki grožđa se upravo zbog svojih dragocjenih svojstava koristi u kozmetici za zrelu kožu, odnosno u takozvanoj anti-age kozmetici, koja ne samo da tretira postojeće znakove starenja poput bora, već služi i kao prevencija prijevremenog starenja kože. Koža će vam biti zahvalna ako je njegujete proizvodima na bazi tog neprocjenjivog sjemena.
Kuća magične trave kreirala je kolekciju kozmetičkih proizvoda na bazi sjemenki crnoga grožđa. Linija sadrži dnevnu i noćnu kremu za lice, energizirajuću masažnu pločicu za tijelo, uljni piling za lice i piling sapun za tijelo. Uživajte…