Prirodni lijek za celulit

Prirodni lijek za celulit

Ima li lijeka za celulit? Veliki problem s kojim se bori mnogo žena moguće je riješiti – ako ne potpuno ukloniti, onda barem značajno ublažiti. Ponudit ćemo vam nekoliko prirodnih rješenja za uspješnu borbu protiv celulita.

Iako celulit napada i žene normalne tjelesne težine, počesto je on vezan za prekomjernu težinu, pa je prije svega potrebno poraditi na tome. Dakle, ako uz celulit postoji kod vas i višak kilograma, imajte na umu da ćete smanjenjem težine poboljšati izgled narančine kore. Kako smršavjeti? Hranite se zdravo, smanjite unos životinjskih masti, a povećajte unos svježeg voća i povrća, orašastih plodova, sjemenki i integralnih žitarica. Posebno treba pripaziti na to da unosite dovoljno C-vitamina. Rafinirani šećer šećerne trske u zadnje je vrijeme na udaru stručnih priručnika. Ispada da nije tako bezazlen čak ni u manjim količinama. Zato je najbolje zamijeniti ga prirodnim sladilima – medom, stevijom, agavinim ili javorovim sirupom… Mogućnosti je bezbroj, pa odaberite onu koja vam je cjenovno i okusom najprihvatljivija.

Zdrava prehrana podrazumijeva i pijenje dostatnih količina čiste vode. Hidratiziranjem tijela ne samo da ćete pomoći metabolizmu, već i uklanjanju toksina iz tijela. Osim čiste vode, za borbu protiv celulita preporučuju se i biljni čajevi. Vrlo je zdrav čaj od koprive koji čisti krv, pa je općenito dobar za detoksikaciju tijela.

Bez vježbanja, nažalost, ne ide. Odaberite omiljenu sportsku aktivnost i nekoliko puta tjedno je upražnjavajte – bilo to trčanje, bicikliranje ili rolanje. Svakodnevna tjelesna aktivnost zategnut će vaše mišiće, pomoći metabolizmu i potaknuti cirkulaciju. Naime, loša cirkulacija uzročnik je celulita, tako da treba potaknuti krvotok. To možete činiti i toplo-hladnim tuširanjem. Iako na prvu neugodno, tuširanje naizmjenično vrućom, pa hladnom vodom potaknut će cirkulaciju na vašim bedrima ako tuš usmjerite na to područje koje je najčešće zahvaćeno celulitom. Prije tuširanja poželjno je narančinu kožu tretirati i pilingom za tijelo.

Kako biste potaknuli cirkulaciju, neizostavna je i masaža područja zahvaćenih celulitom. Masaža mora biti snažna i stručna te redovita. Kuća magične trave kreirala je posebno ulje za masažu, pa osim što ćete tretirati tijelo okrepljujućom masažom, možete uživati i u mirisima biljnih i eteričnih ulja za opuštanje odnosno za podizanje rapoloženja.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.